SZYBKI MAKARON Z CHORIZO I MASCARPONE

SZYBKI MAKARON Z CHORIZO I MASCARPONE
200 g chorizo
250 g mascarpone
200 ml śmietanki 30%
Pęczek pietruszki
3/4 opakowania makaronu spaghetti
2 ząbki czosnku
100g parmezanu
Oliwa
Sól
Makaron ugotować al dente (minutę krócej niż z przepisu na opakowaniu). Czosnek posiekać drobno, chorizo pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć czosnek i chorizo na małej ilości oliwy. Śmietankę i mascarpone wymieszać, dodać czosnek i chorizo. Odlać makaron zostawiajac pół kubka wody z gotowania, przełożyć makaron do garnka. Dodać wymieszane składniki, energicznie wymieszać, lekko posolić w razie potrzeby. Jeżeli sos jest zbyt gęsty dodać trochę wody pozostawionej z gotowania makaronu. Nałożyć na talerze, posypać natką pietruszki i dużą ilością parmezanu. SMACZNEGO!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.