WIOSENNA SAŁATKA Z ŁOSOSIEM WĘDZONYM I JAJKIEM

Idzie wiosna. Czuję to już w powietrzu. Wraz z nią przychodzi co roku chęć na lżejsze posiłki. Dziś przepis na prostą i pyszną sałatkę, którą można zabrać do pracy na lunch zamiast kanapki z serem.

1 jajko na twardo

50g łososia wędzonego na zimno

garść rukoli

garść sałaty

1 małe awokado (lub pół większego)

kilka pomidorków koktajlowych

sól

Sos:

30 ml oliwy

sok z polówki cytryny

łyżeczka miodu

łyżeczka ostrej musztardy

 

Łososia pokroić w cienkie plasterki, jajko w ćwiartki, awokado w kostkę, pomidorki przekroić na pół. Delikatnie wymieszać sałatę, rukolę, awokado i pomidorki, ułożyć łososia i jajka, lekko posolić. Polać sosem tuż przed spożyciem.

SMACZNEGO!

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *