SAŁATKA RYŻOWA Z TUŃCZYKIEM

Bardzo, prosta, szybka, sycąca sałatka ryżowa z tuńczykiem, z dużą ilością białka. Idealna na śniadanie i po treningu.

Jeśli ktoś musi bardzo pilnować kalorii, majonez można zastąpić oliwą.

200g ryżu (2 woreczki)

2 puszki tuńczyka

1 puszka czerwonej fasoli

150g kukurydzy

1 zielona papryka

4 łyżki majonezu (najlepiej w wersji light)

sól

pieprz

 

Ryż ugotować, ostudzić, paprykę bardzo drobno pokroić. Wymieszać z ryżem, tuńczykiem, fasolą i kukurydzą. Dodać majonez, sól i pieprz do smaku. Pozostawić do przegryzienia. SMACZNEGO!

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

code